February 18, 2009

"Jejaka Malang"..hahaha..


Hahaha...kali ni aku nk post sesuatu bg mnjawab persoalan memba aku iaitu naimah mengenai kueh kegemaran aku, iaitu kueh "jejaka malang"...
sebnrnya, kueh ni nma dia terkenal kat nogori perak...klu owng kedah cam naimah ni mmg xtau pny...klu sklh dlu, aku bg tau memba ku nma kueh ni pown dpa xtau...
pstu stu ari kebetulan, kat dewan makan time rehat dpa serve kueh tu, aku pown habaq r kat memba2 aku, 'ni r kueh "jejaka malang"yg aku hbq kat hampa tu'...
pstu, tba2 ja dpa gelak...
pstu dpa kta r, 'woi bd, ni bkn kueh jejaka malang, ni kueh ketayap la'...
ooooooo...mna gue nk tau...dah kat perak owng slalu pnggil nma kueh tu camtu, nk wat camna...
so, lani bru r aku tau nma kueh tu ketayap...
ni r gmbaq kueh tu...

5 comments:

wafi on 18 February 2009 at 10:10 said...

sedap...

farhanN on 19 February 2009 at 00:24 said...

ketayap jugak........................

naimah on 19 February 2009 at 03:16 said...

ler.. ketayap.. haha..
awat la pi panggey jejaka malang.. nk makan pon rasa ksian...

sAzieLa on 20 February 2009 at 12:35 said...

ni ketayap la..
aku pn xpnh dgq nm kueh jejaka malang...pelik2 tui

FaRaWaY on 30 April 2009 at 09:51 said...

lwkla nma~ri2 ak da gtaw nma

len kueh ni kt kwn ak..tp ak

juz igt jejaka ja~yg blakang ak

hntam..ak ltk nma 'JeJaKa SePi'..

aiyark~~

 

..:Cha-Pik Zai-B-D:.. Copyright © 2008 D'Black by Chapik Bidi